Webkamera
Hírek

Új kerékpáros útvonalak a Mátrában

13418932_1081404591905334_530968081986456340_nJúnius 14-én a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület szervezésében a sajtó munkatársai előtt is átadásra került a Mátrai Erdei Kerékpárosút hálózat. 

A megnyitó első programja  Tóth Sándor trial bemutatója volt. Majd őt követve Dr. Jung László vezérigazgató az Egererdő Zrt., Hiesz György, Gyöngyös Város polgármestere tartott beszédet. Révész Máriusz, a frissen kinevezett kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos gratulált a példaértékű összefogáshoz, amelyben az erdészek, biciklisek, önkormányzatok egymásra tudtak találni.

Nagy Róbert, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke kiemelte, „hogy a jelenleg átadott kerékpárút hálózatot egy komoly civil összefogás hozta létre, amelynek részese a Mátra Biker Közhasznú Sport Klub”!

Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie elnöke egy gyors sajtótájékoztatót adott és felkérte az a Mátra Biker KHSC-t a Tour de Hongrie szurkolói túra a segítésére.

A főként erdészeti utakon kialakított kerékpárutak nagy lökést adhatnak a Mátra kerékpáros turizmusának.

Forrás: Mátra Biker – Facebook